2%-os adófelajánlásra való mozgósítás érdekében a Civilek Háromszékért Szövetség évente szervez kampányt.

A kampány célja az, hogy felhívja a városlakók figyelmét az adófelajánlás lehetőségére és jelentőségére, az adólejek hasznosítása szempontjából a helyi közösség érdekében. A 2%-ból befolyt összegekből a civil szervezetek kulturális programokat, ifjúsági rendezvényeket valósítottak meg, fórumokat, oktatási programokat szerveztek, illetve az adófelajánlásból fedezték a működési költségek egy részét.

A Civilek Háromszékért Szövetség időszakosan elektronikusan értesíti tagszervezeteit és más civil szervezeteket pályázati lehetőségekről és civil szférát érintő rendelkezésekről, gyakorlatokról. Amennyiben szeretne feliratkozni a körlevélre, kérjük jelezze szándékát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A Civilek Háromszékért Szövetség 2012-ben hozta létre a Civil Díjat, amellyel a legeredményesebben tevékenykedő civil szervezetet jutalmazza minden rákövetkező évben.

A kitüntetés célja a civil szervezeti munka elismerése és széleskörű népszerűsítése, és egyben biztatást jelent a civil szervezetek számára.

A Civilek Háromszékért Szövetség évente szervez tagszervezetei és más, érdeklődő civil szervezetek számára képzéseket.

A Sepsi Zöld Útat a Civilek Háromszékért Szövetség kezdeményezte 2010-ben. A zöldút 18 településen vezeti végig a látogatót. Célja, hogy bemutassa a környék nevezetességeit, természeti és környezeti értékeit, elősegítse a települések jobb megismerését a helyi, valamint az idelátogató turisták körében.

A Civilek Háromszékért Szövetség 2008 óta regionális találkozókat szervez Kovászna megyében - főként Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Baróton. A találkozók célja az aktuális, civil szervezeteket érintő kérdések vitatása és közös megoldáskeresés, ugyanakkor nagyobbfokú párbeszéd megteremtése a civil szervezetek között, ötletek generálása, hatékonyabb együttműködések megtalalása.

Az évente megszervezett CIVIL NAPOK keretén belül kerül sor a CIVIL SÉTÁNYRA és CIVIL KONFERENCIÁRA

Alkategóriák