RO | HU

Miért jó, ha mobilbarát a weboldalad?A sepsiszentgyorgy.info portál látogatóinak 2018 augusztusi eszközhasználatát elemeztük. Az eszközhasználat 1000 egyedi látogatóra kivetített adatai a következők:

- Asztali számítógép (desktop) - 55,5%
- Mobil telefon (mobile) - 41,8%
- Tablet - 2,7%

 vagyis a látogatók 44,5%-a mobil eszközt használt a portál böngészésekor.

 

sepsiszentgyorgy.info eszkozhasznalati statisztika

Ezek az adatok jelzik, hogy a lokális weboldalak, portálok látogatóinak eszközhasználata igazodik a globális szokásokhoz. Ugyanis 2018 áprilisában a globális internet forgalom 52.2% zajlott mobil eszközök használatával, míg Európában ez az arány 37,39% volt. (statista.com >>).

A fenti statisztikai adatok is azt bizonyítják, hogy a korszerű weboldalak technikailag és formailag is a látogatói eszközhasználathoz kell igazodjanak, vagyis megfelelően kell megjelenítsék az adott weboldal tartalmát úgy képernyőn, mind különböző mobil eszközökön - álló és fekvő telefonon illetve tableten és laptopon.

Egy másik fontos szempont amely a mobil eszközökre optimalizált weboldalak mellett szól az, hogy a Google 2015. április 21-től a mobil keresésekben a mobil eszközökre optimalizált és reszponzív weboldalakat előrébb, míg az optimalizálatlan oldalakat hátra tolja a találati listán. Tehát a mobilra optimalizált weboldal hivatalosan is rangsorolási szemponttá válik, vagyis a keresőoptimizálás szempontjából is fontos a weboldalak mobilbaráttá alakítása, fejlesztése.

A Miért jó, ha mobilbarát a weboldalad? kérdésre a válasz egyszerű, azért mert a weboldaladat böngészni szándékozó látogatók közel fele mobil eszköz használatával keresi fel a weboldaladat....

Mobilbarát weboldalak készítése >>

 

Webdesign és webfejlesztés referenciák:

Referenciafotók

Reklámgrafikai referenciák:

Logó- és arculattervezési referenciák:

Design Blog

Digital Studio logo

Sepsiszentgyörgy
Kovászna megye, Románia

© - All rights reserved
Minden jog fenntartva

Webdesign: Digital Studio

Adatvédelem


 

A weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.